Aktualności

CHRUPIĄCE PRZYSMAKI NAUKOWO

19 września 2014r. czwartoklasiści z EKOLI pod opieką p. Marioli Ryczaj i p. Anny Bocian edukowali się w technologii żywności, biorąc udział w zajęciach na Uniwersytecie Przyrodniczym w ramach XVII Dolnośląskiego Festiwalu Nauki. Zajęcia rozpoczął krótki wykład „Chrupki, snaki – chrupiące przysmaki” pani Wioletty Drożdż, która jako specjalistka w dziedzinie technologii węglowodanów przybliżyła dzieciom produkcję snaków i chrupków. W drugiej części tej interesującej lekcji uczniowie w dwóch grupach obserwowali urządzenia produkujące chrupki oraz smażenie snaków ziemniaczanych. Zajęcia zakończyła degustacja produktów, która była zasłużoną nagrodą dla dzieci za uważny i aktywny udział w spotkaniu.

Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z tego serwisu, oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies Więcej informacji